ΑΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Αθανασέκου Μαρία & Λεβέντη Εύη: Προσέγγιση του θανάτου μέσα από την τέχνη και το παιχνίδι στην εκπαίδευση.
Αθανασοπούλου Παρασκευή: Τέχνη και Μουσειοσκευή για παιχνίδι όλοι μαζί!
Αλεξόπουλος Παναγιώτης & Δροσινού Κορέα Μαρία: Ψηφιακή προσβασιμότητα και εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές με αυτισμό.
Ανδρεδάκη Όλγα & Λαμπράκη Δήμητρα: Το Παιχνίδι και η Τέχνη μέσα από τη Φύση και τον Μινωικό Πολιτισμό.
Αρσενίου Έλλη & Τσιμή Κλειώ: DREAMythodea: η επιστήμη μέσω του παιχνιδιού και της τέχνης σε έναν πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό 2021-22 από μαθητές/τριες με ειδικές ανάγκες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Αρσενίου Έλλη: Lamia Energy: Δημιουργία παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας για την σχολική τάξη με την χρήση του Taleblazer από μαθητές/τριες με ειδικές ανάγκες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Αποστόλου Νικόλαος: Κυκλοφορώ στον δρόμο με ασφάλεια: δημιουργία εκπαιδευτικού ψηφιακού κουίζ.
Αποστόλου Νικόλαος: Δημιουργία εκπαιδευτικού παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας με χρήση του Taleblazer.
Βαζούρας Σπύρος: Ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι: η εμπειρία της διδακτικής πράξης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς.
Βαρελά Κωνσταντίνα: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου «ζωντανεύουν» την Ιστορία και καλλιεργούν τη φαντασία…
Βεργόπουλος Δημήτριος: Η τέχνη του κινηματογράφου, αρωγός στην εκπαίδευση.
Βλαχονικολέα Γεωργία: Το παιχνίδι που βασίζεται στον παράγοντα agôn. Κείμενο και διακείμενο στην "Eroica" του Κοσμά Πολίτη και στα "Παιδιά της Νιόβης" του Τάσου Αθανασιάδη.
Γαϊτάνου Πανωραία: Παιδικό βιβλίο και έμφυλα στερεότυπα: το παραμύθι και ο ρόλος της Σχολικής Βιβλιοθήκης.
Γεωργίου Ελένη: Η πορεία και η εξέλιξη της τέχνης του θεάτρου στην εκπαίδευση: Μια επισκόπηση σε θεωρίες και εφαρμογές.
Γιαννόπουλος Λεωνίδας & Καλαϊτζίδου Μάρθα: Λέξεις - Ήχοι - Αγάλματα.
Γρηγορίου Ιωάννα: Το παιχνίδι στη Φυσική Αγωγή ως μέσο ενθάρρυνσης της έκφρασης και αποδοχής της διαφορετικότητας.
Γριτσοπούλου Φωτεινή: Το Μιούζικαλ και ο χορός στον κινηματογράφο και το θέατρο. Ένα πολιτιστικό πρόγραμμα στη Γ’ Γυμνασίου.
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Προαιρετική, αντί υποχρεωτικής, σχολική εργασία, στο σπίτι.
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Αρχείο Μαθητικής Δημιουργίας.
Διακαντώνης Ηλίας: Το ψηφιακό παιχνίδι στο σχολείο του 21ου αιώνα.
Δορμπαράκης Γιώργος & Πριμικύρη Σταματίνα: Παιχνίδια φιλαναγνωσίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Ζησάκη Αικατερίνη: Το παιχνίδι και η τέχνη στο νηπιαγωγείο: έκφραση, δημιουργία, μάθηση.
Ηλιοπούλου Μάρθα & Ζάβρα Φωτεινή: Δεξιότητες Καθημερινής Ζωής: Καθημερινές Δραστηριότητες.
Ηλιοπούλου Μάρθα & Ζάβρα Φωτεινή: Διαχείριση Συμπεριφοράς.
Ιωακειμίδης Παντελής: «Ποταμάκια και λιμνούλες, ας τα δούμε με βαρκούλες»: μια καινοτόμος διδακτική πρόταση για την εφαρμογή δράσεων Θεατρικής Αγωγής στην Ε’ Δημοτικού.
Καζατζόγλου Ροδή, Σαρήογλου Παναγιώτα & Αλεξανδρή Αλκμήνη: «εγώ & εσύ μαζί... μια ομάδα μια ψυχή!» Διδακτική αξιοποίηση του θεατρικού παιχνιδιού για την ανάπτυξη δεξιοτήτων συνεργασίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Καϊμάρα Πολυξένη, Πουλημένου Σοφία-Μαρία & Βόγκλης Κωνσταντίνος: Παίζω, ανακαλύπτω και μαθαίνω στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας μέσω Παιχνιδιών και Παιγνιδικών Διαδικασιών.
Καλή Άννα – Μαρία & Τσεβρένη Ίριδα: Αξιοποιώντας το ημερολόγιο της φύσης σε πρακτικές ψυχογεωγραφικού παιχνιδιού: ένα νέο παιδαγωγικό εργαλείο στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Καλτσάς Απόστολος: Μια διδακτική πρόταση με τη χρήση του Robot Thymio ΙΙ για την εισαγωγή των μαθητών/τριών της ΣΤ’ Δημοτικού στο κόσμο της Ρομποτικής και του οπτικού προγραμματισμού.
Kανταρτζή Ευαγγελία: Από τα υπαίθρια σχολεία στην outdoor education: Εφαρμόζοντας τις αρχές της στα σχολεία και στα μουσεία.
Κικίδου Μαρία & Καραγιάννη Χριστίνα: Παίζω και μαθαίνω στο σχολείο;
Κίγκα Σοφία & Κορτζή Μάτα: Αρχαιολογική Φωτογραφία και παιχνίδι στο Μουσείο. Μια εκπαιδευτική δράση για την έκθεση «Αποσπάσματα».
Κολιού Στεργούλα: Παιχνίδι και ελεύθερος χρόνος: Προτιμήσεις των παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε θεμιτό και πραγματικό επίπεδο.
Κουκουνούρη Αριστέα-Ευαγγελία, Τζελίλι Άρνολντ & Παπαγεωργίου Άγγελος: Μια πόλη, μα ποια πόλη; Εργαστήριο Αστικού Σχεδιασμού για παιδιά.
Κουτσελίνη Μαρία: Το παιχνίδι και η τέχνη ως μέσο συμπερίληψης .
Κωνσταντινίδου Αγγελική & Κώστας Στοφόρος: Η Πηνελόπη στην Χίο.
Λαμπρόπουλος Αντώνιος: Τα πλεονεκτήματα της ένταξης του παιχνιδιού και της τέχνης στην εκπαιδευτική διαδικασία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Λιντζεράκου Ελισσάβετ: Η αξιοποίηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων.
Λογγίνου Δήμητρα: Ένα μουσείο τέχνης από τα παιδιά.
Μαγίδου Αναστασία: Η επίδραση του πακέτου εκπαιδευτικών παιχνιδιών «Μικροί ερευνητές, μεγάλοι αφηγητές», στην αφηγηματική ικανότητα τριών παιδιών προσχολικής ηλικίας.
Μαραβελάκη Σωφρονία: Children’s Games: Μία βραβευμένη διδακτική πρόταση που ενσωματώνει την ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά, την εικονική πραγματικότητα και το παιχνίδι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Μισαηλίδου Χριστίνα & Πολύδωρος Γεώργιος: Ενσωμάτωση των «παιχνιδιών σοβαρού σκοπού» στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Μιχαλογιάννη Βασιλική: Το καθαρό μας Περιβάλλον.
Μπούνα Βάιλα Ανδρομάχη, Κύρκος Παντελής & Γκέσιου Γεωργία: Το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία και η αναπαραγωγή έμφυλων ταυτοτήτων. Ένας σύγχρονος προβληματισμός.
Νίνη Ευθαλία: Το παιχνίδι κατά τη νοσηλεία των παιδιών της πρώιμης παιδικής ηλικίας: «Γιατρέ, πότε θα γίνω καλά;»
Νταναβάρα Ξανθούλα: Σχεδιάζοντας εκπαιδευτικές δράσεις για άτομα με προβλήματα όρασης: Η περίπτωση του μουσείου Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τράπεζας.
Παλλαδά Ανναμπέλλα: Μετατροπή της προφορικής αφήγησης σε διαδραστικό παιχνίδι ψηφιακής αφήγησης – Μελέτη Περίπτωσης στην ηλεκτρονική εξ αποστάσεως (μη τυπική) εκπαίδευση ενηλίκων, σε διεθνή πρότυπα διαχείρισης και επιθεώρησης συστημάτων ποιότητας.
Παπαβασιλείου Γιάννης, Κωστούλας Αχιλλέας & Νίστας Χρήστος: Παίξτε και ανακαλύψτε το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων.
Παπαδημητρίου Γιώτα: Πατριαρχικά σχολεία στην Αίγυπτο (16ος - 17ος αι.): Τα σχολεία του Μελέτιου Πηγά και του Ιωαννίκιου.
Παπαδημητρίου Γιώτα: ΟΙ Έλληνες στην Αίγυπτο: Όψεις της διοικητικής τους οργάνωσης και της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας.
Παπαδοπούλου Βασιλική & Σπιτσέρης Δημήτρης: Το μάθημα της ιστορίας με την προσέγγιση μνημείων. Μια διδακτική προσέγγιση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.
Παπαευθυμίου Ιωάννα & Καραθανάση Ζαχαρένια: Έχει φύλο το παιχνίδι; Έμφυλα στερεότυπα και παιχνίδι στην προσχολική ηλικία.
Πατσιατζή Ανδριάνα & Κόρακας Δημήτριος: Έμφυλη προσέγγιση στο παιχνίδι και στην εκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας.
Πουλοπούλου Βασιλική & Γιαννικόπουλος Πολυχρόνης: Διάλογοι με τη λαϊκή τέχνη και η δημιουργία οπτικών ταυτοτήτων.
Πρόδρομος Πολύβιος & Πρόδρομος Νικόλαος Π.: Οι Ψηφιακές Τεχνολογίες ως εργαλείο και περιβάλλον μάθησης στο σύγχρονο σχολείο: Η περίπτωση του Podcasting.
Πυρομάλη Βαρβάρα: Κυνηγώντας θησαυρούς μουσικής στο μάθημα των Γαλλικών.
Ρέντζου Κωνσταντίνα: Εννοιολογήσεις και χρήσεις του παιχνιδιού σε προσχολικά προγράμματα: Σε ποιο βαθμό οι παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας εφαρμόζουν στην πράξη όσα υποστηρίζουν θεωρητικά?
Σαββουλίδη Κυριακή, Θεοφανοπούλου Βασιλεία-Κορνηλία & Σιδηροπούλου Τρυφαίνη: Ο ρόλος του παιχνιδιού κατά την πανδημική κρίση: Απόψεις και στάσεις των παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας.
Σαρόγλου Αλίκη & Βεργόπουλος: Ιστοσελίδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μουσεία. Μελέτη χρησιμότητάς της και αξιοποίησής της.
Σκαρμούτσου Αικατερίνη: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και σε αποκλίσεις αισθητηριακής επεξεργασίας.
Σουλιώτου Αναστασία-Ζωή: Κεραμική Τέχνη στην Εκπαίδευση και στο Μουσείο μέσα από εικαστικά έργα και παιχνίδια εμπνευσμένα από την Ιστορία της Τέχνης.
Σουλιώτου Αναστασία-Ζωή, Κανάρη Χαρίκλεια & Παπαδανιήλ Κατερίνα: Μουσείο και προσχολική εκπαίδευση: (συν)υφαίνοντας το καλοκαίρι με εικαστικές τέχνες.
Σταυρουλάκη Αναστασία: Ενεργητική Μουσική Ακρόαση και Προγραμματική Μουσική: Προτάσεις διδασκαλίας για το μάθημα της Μουσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Στογιάνοβιτς Μαρίνα: Το θεατρικό παιχνίδι και η δημιουργική γραφή στην προσχολική εκπαίδευση.
Σωτηριάδου Νίκη: Art unites us: A smart way of playing with famous European paintings.
Τζαβάρα Κατερίνα: Μαγικές Διαδρομές στην Τέχνη.5 βήματα δημιουργικής προσέγγισης των εικαστικών έργων στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό.
Τζιώγα Ειρήνη-Μαρία & Κουκάρας Χρήστος: Ψηφιοποίηση της τέχνης.
Τουτουδάκη Μαρίνα: Ψηφιδωτό ιστορικής μνήμης - Ιχνηλατώντας την ιστορία της εκπαίδευσης στον τόπο μας.
Τσάπρα Κωνσταντία: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής: «Η καθημερινή ζωή των Βυζαντινών» μέσα από την Τέχνη και το Παιχνίδι.
Τσελέπη Σοφία: Σκάκι και Μάθηση.
Χαραλάμπους Αφροδίτη & Σιδηροπούλου-Κανέλλου Τρυφαίνη: "Αναζητώντας το αγαπημένο τους παιχνίδι".Απόψεις παιδιών Προσχολικής ηλικίας και γονέων. Χαραλάμπους Αφροδίτη -Εκπαιδευτικός ΠΕ70, Υποψήφιος διδάκτορ ΠΑΔΑ, Τρυφαίνη Σιδηροπούλου -Καθηγήτρια Ψυχοπαιδαγωγικής ΠΑΔΑ.
Χαρίση Αθηνά & Κουκουνούρη Αριστέα-Ευαγγελία: Η σημασία της εμπειρίας ενός προγράμματος eTwinning για την αισθητική-πολιτισμική αξία εμβληματικών κτηρίων.
Χατζηπιερή Έλενα: Απόπλους: Μουσειοπαιδαγωγική προσέγγιση του Αγίου Νικολάου της Στέγης.
Χατζηπιερή Έλενα: Εικαστικά παιγνιδίσματα: Από το έργο του M. C. Escher στην παραγωγή λόγου.
Στεργίου Ελένη, Στεργίου Αλεξάνδρα & Αφροδίτη Χατσίδου: Παράγοντες σχεδιασμού ενός εκπαιδευτικού παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Ψαθά Φωτεινή & Μουσένα Ελένη: Ηρωισμός, σύγχρονοι ήρωες και εκπαίδευση – Ο ρόλος της θεατρικής αγωγής.
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (Ε-Poster)
Αναγνωστάκης Γεώργιος: Τα παιδιά ως χρήστες και δημιουργοί διαδικτυακών ηλεκτρονικών εφαρμογών παιχνιδιών. Πρόταση διδακτικού σεναρίου για την προπαίδεια.
Δούμα Τριανταφυλλιά (Λίλιαν): Πέντε πίνακες του Κλέε, μια ιστορία αγάπης και αποδοχής. Προσεγγίζοντας τη συμπερίληψη στο νηπιαγωγείο με όχημα την τέχνη.
Ζούρου Ηλέκτρα: Ας χορέψουμε παραδοσιακά: Προσεγγίζοντας τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στο σύγχρονο νηπιαγωγείο.
Ιωακειμίδης Παντελής: Η βλάστηση στην Επιφάνεια της Γης: ένα σενάριο διδασκαλίας για την εφαρμογή δράσεων Θεατρικής Αγωγής στο διδακτικό αντικείμενο της Γεωγραφίας της ΣΤ’ Δημοτικού.
Καλδέλη Ευαγγελία: Παιχνίδια Φιλαναγνωσίας.
Καλογεροπούλου Νίκη: Ψηφιακά Παιχνίδια: Διαδικτυακές Εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο ψηφιακών εκθέσεων .
Μιχελάκη Ελένη: Ο δημιουργικός χορός ως εκπαιδευτικό μέσο για μαθητές νηπιακής ηλικίας.
Χατζηπαναγιωτίδου Κορίνα – Σωτηροπούλου Σοφία: Το δικό μου Μουσείο.