ΑΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Αθανασέκου Μαρία & Λεβέντη Εύη: Επιπολιτισμός και ένταξη των παιδιών μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες μέσα από την τέχνη και το παιχνίδι.
Αθανασέκου Μαρία & Λεβέντη Εύη: Παιδιά μετανάστες και ψυχικό τραύμα – Η τέχνη και το παιχνίδι ρόλων ως μέσα ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας.
Αθανασόπουλος Άγγελος: Ψηφιακό Ευρωπαϊκό Μουσείο Πολιτισμού.
Ανωγιαννάκη Κατερίνα, Παραδείσης Γιώργος & Μπαρμπαγιάννης Παναγιώτης: Παιδαγωγική μέσω Τέχνης - Συντονισμός ομάδας-Συστημική προσέγγιση.
Αποστόλου Νικόλαος: Πολιτιστικό πρόγραμμα: γνωριμία με τη γερμανική λογοτεχνία του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης και διερεύνηση συσχετισμών με τη νεοελληνική λογοτεχνία.
Αποστόλου Νικόλαος: Παιδαγωγικά οφέλη από τη χρήση παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας στο μάθημα της ξένης γλώσσας.
Αρσενίου Έλλη: Η χρήση της παιχνιδοποίησης σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα eTwinning από μαθητές/μαθήτριες με αναπηρία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Βαζούρας Σπύρος, Παπανικολάου Ελένη & Μητρατζούλη Παρασκευή: Το ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι ως εργαλείο καταγραφής μαθησιακών αποτελεσμάτων και αξιολόγησης διδακτικών δραστηριοτήτων.
Βακάλη Άννα, Γεωργιάδης Γεώργιος & Ξανθόπουλος Δαμιανός: Εκπαιδευτικά πολιτιστικά προγράμματα: η ευκαιρία του εφαρμοσμένου πολιτισμού στην εκπαίδευση.
Βαρελά Κωνσταντίνα: Το παιχνίδι και η γνώση μέσα από τις εφευρέσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.
Βέντζα Μαριάμω (Μαρία-Μαλάμω): «Στολίσου, όπως οι αρχαίοι…» - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Βιτζηλαίος Δημήτρης: Ανάπτυξη παιγνιώδους διάθεσης και συμπεριφοράς (playfulness) σε παιδιά με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.
Βλαχονικολέα Γεωργία: Αναπαραστάσεις του παιδικού παιχνιδιού στο πεζογραφικό έργο της Έλλης Αλεξίου.
Γαϊτάνου Πανωραία: Εικονικά μουσεία, Εκπαίδευση πολιτιστικής κληρονομιάς και δεξιότητες στον 21ο αιώνα.
Γαϊτάνου Πανωραία: Νέες τεχνολογίες, “έξυπνη” εκπαίδευση και ο ρόλος των σχολικών βιβλιοθηκών.
Γιαννικόπουλος Πολυχρόνης: Αγαπητό μου ημερολόγιο. Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Γκανάτσιου Παρασκευή: Το παιχνίδι και η τέχνη, ως δρόμοι ενίσχυσης της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και της ψυχογεωγραφίας των ανοιχτών χώρων στα ιστορικά κέντρα των πόλεων.
Γουργιώτου Καλλιόπη: Επίσκεψη στο Μουσείο: Μια ανιαρή περιδιάβαση στο χώρο ή ένα απολαυστικό παιχνίδι και συνομιλία με τα έργα τέχνης και πολιτισμού;
Γουργιώτου Καλλιόπη: Το παιχνίδι και η τέχνη στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο.
Γρηγορίου Ιωάννα & Γιαννόπουλος Λεωνίδας: Ο αυτοσχεδιασμός ως μέσο ενδυνάμωσης και αποφόρτισης στη Φυσική Αγωγή.
Δαλάρη Αιμιλία: Η σημασία του παιχνιδιού για το παιδί μέσα από προγράμματα μουσειακής εκπαίδευσης.
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Παιγνιώδης μορφή μαθήματος.
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Παιγνιώδης μορφή αυτόαξιολόγησης μαθήματος.
Διακαντώνης Ηλίας: Ανασκαφή σε Μυκηναϊκό Νεκροταφείο.
Διαμαντέλλη Μαριάνθη: Heroes, characters and people of extraordinary normality - Ένα έργο eTwinning.
Δρελιώζη Γεωργία & Παπαϊωάννου Ταξιαρχούλα: Η διδασκαλία μέσα από το παιχνίδι.
Δρίβα Ανδριανή: Οι “διαφορετικοί ήρωες” του Ε.Τριβιζά ως συμπαίκτες στην τάξη: Μια πρόταση συμπερίληψης.
Δροσινού Κορέα Μαρία: Παιχνίδια με κάρτες και δραστηριότητες μαθησιακής ετοιμότητας σε παιδιά με αυτισμό.
Ελευθερούλη Αθανασία & Νταβλαμάνου Έλενα: Προσεγγίζοντας την Ελληνική Επανάσταση με παιγνιώδη τρόπο: «Παίζοντας» με τις Αγωνίστριες του 1821.
Ευθυμίου Ευθύμιος: Ψηφιακά Παιχνίδια Ρόλων και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Ζιωντάκη Ζωή: Η διδασκαλία της σχεδιαστικής σκέψης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Σύνδεση των μαθηματικών και της γεωμετρίας με τις τέχνες στην εκπαίδευση.
Ζουζάκογλου Χρυσή: Κινηματογράφος και συμπερίληψη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Ιασονίδου Φωστήρα: Το παιχνίδι, μια εκπαιδευτική σύμβαση;
Ιορδανόπουλος Δημήτρης: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τέχνη της σεναριογραφίας.
Ιωακειμίδης Παντελής: Η ζωή των φυτών: μια καινοτόμος διδακτική πρόταση για την εφαρμογή δράσεων Θεατρικής Αγωγής στην Γ’ Δημοτικού.
Καζολή Ανθή: Εφαρμογές μουσικοκινητικού παιχνιδιού στο Δημοτικό Σχολείο.
Καλτσάς Απόστολος: Μια διδακτική πρότασης χρήσης της αντεστραμμένης τάξης στο μάθημα Συστήματα Αυτοκινήτου της ειδικότητας Τεχνικός Οχημάτων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.).
Καλτσάς Απόστολος: Διδακτικό σενάριο με χρήση δομημένου προγραμματισμού στο Arduino. Ένα παιχνίδι προσομοίωσης με το φανάρι κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο περιβάλλον του Tinkercad.
Καμήλος Νικόλαος: Οι μαθητές προσεγγίζουν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τη χρήση του podcasting.
Καμπουρόπουλος Δημήτριος & Ριζοπούλου Σοφία: Κοινές έννοιες για τη φύση και το περιβάλλον στην ποίηση Χαϊκού και Γιώργου Σεφέρη: συνεισφορά στο πολιτισμικό περιβάλλον.
Κανάρη Χαρίκλεια, Λενακάκης Αντώνης, Κολτσίδα Μαρία & Χολέβα Νάσια: Δημιουργώντας ψηφιακούς «κόμβους» συνεργασίας και δημιουργικότητας ανάμεσα σε Μουσεία Τέχνης και σχολεία της Ευρώπης.
Καραμητόπουλος Θεόδωρος: Το παιχνίδι ως μέσο προώθησης της συμπερίληψης: μελέτη περίπτωσης μαθητή με ΔΕΠ-Υ.
Κασούμη Κωνσταντίνα: Η έννοια της παιχνιδοποίησης και η συμβολή της στην εκπαίδευση.
Κατσιμάρδου Ρεγγίνα & Καστρίτη Νατάσα: Το παιχνίδι ως «αφηγητής» ιστορικών γεγονότων: Η έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου «Το ΄21 αλλιώς: η Ελληνική Επανάσταση με διοράματα και φιγούρες PLAYMOBIL».
Κλεισαρχάκης Μιχαήλ & Αντωνού Πετρούλα: Η ένταξη του Ψηφιακού Scrabble στις Διαδικασίες Μάθησης της Εκπαίδευσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο μάθημα της Γλώσσας της Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
Κολιού Στεργούλα: Το Παιχνίδι και η Τέχνη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Παίζοντας στην Προϊστορική Μεσοποταμία.
Κολιού Στεργούλα: Ταξιδεύοντας στα Εμπορικά Δίκτυα της Μεσογείου την Εποχή του Χαλκού.
Κουντούρη Παρασκευή: Τα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διδασκαλία του μαθήματος των Φυσικών Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.
Κουσκούτη Βασιλική: Το εικαστικό έργο τέχνης ως εργαλείο δημιουργικής γραφής.
Κωστούλας Αχιλλέας & Μαγειρίας Σωτήριος: Μουσειοπαιδαγωγική και χρήση νέων τεχνολογιών. Η περίπτωση του Ευρωπαϊκου σχεδίου Erasmus+ "Μουσειοπαιδαγωγική και Επαυξημένη Πραγματικότητα: αναγνωρίζοντας τα μουσεία ως εκπαιδευτικά κέντρα (ΜonΑ)".
Μαγειρούδη Τριανταφυλλιά: Η Παιγνιώδης διδασκαλία & το παιχνίδι στην προσχολική εκπαίδευση
Μανθάτη Άννα: Σπιτικό θέατρο σκιών για πολύ μικρά παιδιά.
Μαρκαντωνάκη Σοφία: Παίζοντας με τα ψηφιακά εργαλεία της e-me και e-class μαθαίνουμε για τις Σταυροφορίες Διδακτική πρόταση στο μάθημα της Ιστορίας Β΄ Λυκείου.
Μαυρομματίδου Σταυρούλα: Υποδυόμενοι… τους φιλικούς! Η αξία και ο ρόλος του παιχνιδιού στι σύγχρονο περιβάλλον μάθησης.
Μελισσάρης Θεόφιλος: Περιήγηση στα Ολυμπιακά Μουσεία με βαγόνι την παιχνιδοποίηση.
Μήτσουρας Εμμανουήλ- Αθανάσιος: Η τέχνη ως εργαλείο στη διοίκηση της Σχολικής Μονάδας.
Μιχαλοπούλου Μαρία: Πώς η μουσική μπορεί να απελευθερώσει τις γνωστικές, δημιουργικές δεξιότητες των παιδιών στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία (διαθεματικότητα και μουσική).
Μπαρούτσου Βασιλική & Μερκούρη Μαρία: Κονστρουκτιβισμός και Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός μια Θεωρητική Προσέγγιση.
Μωραΐτη Μαρία-Παναγιώτα: Έμφυλα στερεότυπα στο παιχνίδι παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Η αναγκαιότητα ένταξης της έμφυλης προσέγγισης στο παιχνίδι.
Νάτση Ευδοξία: Μουσεία και Μουσειακή Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Εποχή: Μια μελέτη περίπτωσης δημιουργίας Ψηφιακών Αφηγήσεων με χρήση Τεχνολογίας AR & VR στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη.
Παΐζη Όλγα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής στην Εθνική Πινακοθήκη για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου: «Ανακαλύπτοντας τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα».
Παλλαδά Ανναμπέλλα: Εφαρμογή της παιγνιώδους διδασκαλίας στο πλαίσιο ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως (μη τυπικής) εκπαίδευσης ενηλίκων, σε διεθνή πρότυπα διαχείρισης και επιθεώρησης συστημάτων ποιότητας (ISO 9001, ISO 19011).
Παπαϊωάννου Σοφία-Όλγα & Γιόφτσαλη Κατερίνα: Με την τέχνη οδηγό παίζω και δημιουργώ: όταν η τέχνη συναντά το παιχνίδι στο Σπίτι της Αντουανέττας.
Πεχλιβανίδη Βασιλική: Η σημασία του Παιχνιδιού και η συμβολή του στη διδασκαλία της Τέχνης.
Πολυζωγοπούλου Χρυσούλα: Δομίνικος Θεοτοκόπουλος…από την Κρήτη μέχρι το Τολέδο.
Πολυχρόνου Ζωή: Δημιουργώντας ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια με εργαλεία WEB 2.0., μέσα από την τέχνη του Γάλλου ζωγράφου Πωλ Γκωγκέν.
Πυρομάλη Βαρβάρα: Το κίνημα του Γαλλικού Ιμπρεσιονισμού μέσα από τα μάτια των παιδιών.
Ρέντζου Κωνσταντίνα & Κοντού Ειρήνη: Διερεύνηση των απόψεων και των αντιλήψεων των παιδιών για το παιχνίδι τους και το ρόλο των ενηλίκων σε αυτό.
Ρεντίφης Γεράσιμος & Καρακατσάνη Ελένη: Η αξία του του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια του σχολικού διαλείμματος.
Ρεντίφης Γεράσιμος & Σαβαϊδης Στέλιος: Η αντίληψη του Πλωτίνου περί τέχνης ως θεραπευτικό παιδαγωγικό εργαλείο καλλιέργειας της κριτικής σκέψης και της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών.
Σβάρνα Σταματία & Θεοχάρη Αγγελική: Εκπαιδευτικό παιχνίδι, τέχνη και ανάπτυξη προφορικού/γραπτού λόγου: Θερινό πρόγραμμα αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου.
Σουλιώτου Αναστασία-Ζωή: Εικαστική και εκπαιδευτική αξιοποίηση μετατροπής αντικειμένων σε παιχνίδια που ζωγραφίζουν.
Σπίτσα Αικατερίνη: Με έναν χορό μαθαίνω προγραμματισμό.
Τζαβάρα Κατερίνα: Μαθαίνοντας την τοπική ιστορία αγκαλιά με μια μουσειοβαλίτσα: «Ο Μακεδονικός Αγώνας στον βάλτο των Γιαννιτσών».
Τοτόλου Αγγελική: Ενσωμάτωση ψηφιακού εκπαιδευτικού παιχνιδιού στη διδασκαλία και τη μάθηση στο δημοτικό σχολείο: Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας kahoot!
Τουρνά Χαρινέλα: Η φιλοσοφία ἐν θεάτρῳ, η διδακτική τεχνική του «ρόλου στον τοίχο», ο Σωκράτης ως περίγραμμα όπως προσλαμβάνεται ως πρότυπο βίου.
Τουτουδάκη Μαρίνα: Αναψηλάφηση της δίκης του Σωκράτη: εκπαιδευτική δράση που αξιοποιεί τη ρητορική τέχνη και το θέατρο στην εκπαίδευση.
Τσεπραηλίδου Αγγελική & Βακάλη Άννα: Η διδασκαλία των αφηγηματικών τεχνικών μέσα από το τραγούδι σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής.
Χαραλάμπους Αφροδίτη: Έλα να παίξουμε! Παιχνίδι και πρώιμη παιδική ηλικία.
Χατζηβασιλείου Σοφία: Παιχνίδια τέχνης στην πρώιμη παιδική ηλικία.
Χατζηδήμου Τριαντάφυλλος: Τουριστική εμπειρία - περίπτωση μελέτης Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.
Χλέτση Ιωάννα: Total Physical Response in the language learning process of English as a second language in young learners in coordination with other teaching methods.
Χριστοδούλου Αντριανή: Το project ως παιγνιώδης μορφή μάθησης, σε σχολείο Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Χριστοδούλου Γεωργούλια Ιωάννα: Ανατρεπτικά παιχνίδια με την τέχνη του λόγου και η συμβολή τους στη διαμόρφωση της ιδεολογικής ταυτότητας του εφήβου αναγνώστη.
Ψαθά Φωτεινή & Μουσένα Ελένη: Κούκλες με νόημα: η αξιοποίηση της κούκλας στην διαφοροποιημένη διδασκαλία και μάθηση.
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (Ε-Poster)
Δαμιανάκη Φανή: Το παιχνίδι συναντά την τέχνη της γης.
Ιωακειμίδης Παντελής: Τα Ζώα και τα μικρά τους: μια πρόταση εκπαιδευτικού σεναρίου με δράσεις Θεατρικής Αγωγής για τη διδασκαλία της Μελέτης Περιβάλλοντος στο Δημοτικό Σχολείο.
Καλή Άννα-Μαρία, Καρδούλια Καλλιόπη-Ναυσικά & Τσεβρένη Ίριδα: Εξερευνώντας το Μοσχάτο: το ψυχογεωγραφικό παιχνίδι ως μέσο περιπλάνησης και συνδημιουργίας στην πόλη.
Καρακωνσταντίνου Άννα-Μαρία: Η τέχνη της μουσικής ως εκπαιδευτικό υλικό της διαπολιτισμικότητας.
Κλεάνθους Χαρίκλεια: Το παιδικό σχέδιο ως μέσω έκφρασης των διαπροσωπικών σχέσεων που αναπτύσσουν τα παιδιά μεταναστών στο νηπιαγωγείο.
Λάλος Χρήστος & Ντινιέρακη Αγγελική: Τα εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια ως εργαλείο μάθησης. Η περίπτωση του KODU.
Λάλος Χρήστος & Ντινιέρακη Αγγελική: Εικovική Πραγµατικότητα και Περιβάλλovτα στηv Εκπαίδευση – Παρoυσίαση εφαρµoγής.
Λειβαδάρα Αθηνά-Ιωάννα: Εννοιολογική προσέγγιση φιλοσοφικών ορισμών με παιγνιώδη τρόπο.
Λειβαδαρου Βασιλική: Παιχνίδι και μαθηματικά: η προπαίδεια και οι αριθμοί αλλιώς!!!
Σκλείδα Σοφία: Ο διαπαιδαγωγικός, διαπλαστικός και ψυχαγωγικός ρόλος του παιδικού Παιχνιδιού στην Κάτω Ιταλία.
Τρικάλης Κώστας: Η δραματοποίηση ως παιχνίδι στρατηγικής.
Τρικάλης Κώστας: Κριτική παιγνιώδης αξιοποίηση θεματικών χαρτών στην τάξη.
Τσαμκόσογλου Συμεών: Απεικόνιση των διακρίσεων στον εκπαιδευτικό κινηματογράφο.
Τσατουμά Ελένη, Φούντζουλας Γεώργιος & Κουτσούμπα Μαρία: Χορεύοντας με παιγνιώδη τρόπο: Η θέση του ελληνικού παραδοσιακού χορού στο αναλυτικό πρόγραμμα της προσχολικής εκπαίδευσης.
Αθανασέκου Μαρία & Λεβέντη Εύη: Επιπολιτισμός και ένταξη των παιδιών μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες μέσα από την τέχνη και το παιχνίδι.
Αθανασέκου Μαρία & Λεβέντη Εύη: Παιδιά μετανάστες και ψυχικό τραύμα – Η τέχνη και το παιχνίδι ρόλων ως μέσα ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας.
Αθανασόπουλος Άγγελος: Ψηφιακό Ευρωπαϊκό Μουσείο Πολιτισμού.
Ανωγιαννάκη Κατερίνα, Παραδείσης Γιώργος & Μπαρμπαγιάννης Παναγιώτης: Παιδαγωγική μέσω Τέχνης - Συντονισμός ομάδας-Συστημική προσέγγιση.
Αποστόλου Νικόλαος: Πολιτιστικό πρόγραμμα: γνωριμία με τη γερμανική λογοτεχνία του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης και διερεύνηση συσχετισμών με τη νεοελληνική λογοτεχνία.
Αποστόλου Νικόλαος: Παιδαγωγικά οφέλη από τη χρήση παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας στο μάθημα της ξένης γλώσσας.
Αρσενίου Έλλη: Η χρήση της παιχνιδοποίησης σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα eTwinning από μαθητές/μαθήτριες με αναπηρία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Βαζούρας Σπύρος, Παπανικολάου Ελένη & Μητρατζούλη Παρασκευή: Το ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι ως εργαλείο καταγραφής μαθησιακών αποτελεσμάτων και αξιολόγησης διδακτικών δραστηριοτήτων.
Βακάλη Άννα, Γεωργιάδης Γεώργιος & Ξανθόπουλος Δαμιανός: Εκπαιδευτικά πολιτιστικά προγράμματα: η ευκαιρία του εφαρμοσμένου πολιτισμού στην εκπαίδευση.
Βαρελά Κωνσταντίνα: Το παιχνίδι και η γνώση μέσα από τις εφευρέσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.
Βέντζα Μαριάμω (Μαρία-Μαλάμω): «Στολίσου, όπως οι αρχαίοι…» - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Βιτζηλαίος Δημήτρης: Ανάπτυξη παιγνιώδους διάθεσης και συμπεριφοράς (playfulness) σε παιδιά με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.
Βλαχονικολέα Γεωργία: Αναπαραστάσεις του παιδικού παιχνιδιού στο πεζογραφικό έργο της Έλλης Αλεξίου.
Γαϊτάνου Πανωραία: Εικονικά μουσεία, Εκπαίδευση πολιτιστικής κληρονομιάς και δεξιότητες στον 21ο αιώνα.
Γαϊτάνου Πανωραία: Νέες τεχνολογίες, “έξυπνη” εκπαίδευση και ο ρόλος των σχολικών βιβλιοθηκών.
Γιαννικόπουλος Πολυχρόνης: Αγαπητό μου ημερολόγιο. Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Γκανάτσιου Παρασκευή: Το παιχνίδι και η τέχνη, ως δρόμοι ενίσχυσης της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και της ψυχογεωγραφίας των ανοιχτών χώρων στα ιστορικά κέντρα των πόλεων.
Γουργιώτου Καλλιόπη: Επίσκεψη στο Μουσείο: Μια ανιαρή περιδιάβαση στο χώρο ή ένα απολαυστικό παιχνίδι και συνομιλία με τα έργα τέχνης και πολιτισμού;
Γουργιώτου Καλλιόπη: Το παιχνίδι και η τέχνη στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο.
Γρηγορίου Ιωάννα & Γιαννόπουλος Λεωνίδας: Ο αυτοσχεδιασμός ως μέσο ενδυνάμωσης και αποφόρτισης στη Φυσική Αγωγή.
Δαλάρη Αιμιλία: Η σημασία του παιχνιδιού για το παιδί μέσα από προγράμματα μουσειακής εκπαίδευσης.
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Παιγνιώδης μορφή μαθήματος.
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Παιγνιώδης μορφή αυτόαξιολόγησης μαθήματος.
Διακαντώνης Ηλίας: Ανασκαφή σε Μυκηναϊκό Νεκροταφείο.
Διαμαντέλλη Μαριάνθη: Heroes, characters and people of extraordinary normality - Ένα έργο eTwinning.
Δρελιώζη Γεωργία & Παπαϊωάννου Ταξιαρχούλα: Η διδασκαλία μέσα από το παιχνίδι.
Δρίβα Ανδριανή: Οι “διαφορετικοί ήρωες” του Ε.Τριβιζά ως συμπαίκτες στην τάξη: Μια πρόταση συμπερίληψης.
Δροσινού Κορέα Μαρία: Παιχνίδια με κάρτες και δραστηριότητες μαθησιακής ετοιμότητας σε παιδιά με αυτισμό.
Ελευθερούλη Αθανασία & Νταβλαμάνου Έλενα: Προσεγγίζοντας την Ελληνική Επανάσταση με παιγνιώδη τρόπο: «Παίζοντας» με τις Αγωνίστριες του 1821.
Ευθυμίου Ευθύμιος: Ψηφιακά Παιχνίδια Ρόλων και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Ζιωντάκη Ζωή: Η διδασκαλία της σχεδιαστικής σκέψης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Σύνδεση των μαθηματικών και της γεωμετρίας με τις τέχνες στην εκπαίδευση.
Ζουζάκογλου Χρυσή: Κινηματογράφος και συμπερίληψη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Ιασονίδου Φωστήρα: Το παιχνίδι, μια εκπαιδευτική σύμβαση;
Ιορδανόπουλος Δημήτρης: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τέχνη της σεναριογραφίας.
Ιωακειμίδης Παντελής: Η ζωή των φυτών: μια καινοτόμος διδακτική πρόταση για την εφαρμογή δράσεων Θεατρικής Αγωγής στην Γ’ Δημοτικού.
Καζολή Ανθή: Εφαρμογές μουσικοκινητικού παιχνιδιού στο Δημοτικό Σχολείο.
Καλτσάς Απόστολος: Μια διδακτική πρότασης χρήσης της αντεστραμμένης τάξης στο μάθημα Συστήματα Αυτοκινήτου της ειδικότητας Τεχνικός Οχημάτων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.).
Καλτσάς Απόστολος: Διδακτικό σενάριο με χρήση δομημένου προγραμματισμού στο Arduino. Ένα παιχνίδι προσομοίωσης με το φανάρι κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο περιβάλλον του Tinkercad.
Καμήλος Νικόλαος: Οι μαθητές προσεγγίζουν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τη χρήση του podcasting.
Καμπουρόπουλος Δημήτριος & Ριζοπούλου Σοφία: Κοινές έννοιες για τη φύση και το περιβάλλον στην ποίηση Χαϊκού και Γιώργου Σεφέρη: συνεισφορά στο πολιτισμικό περιβάλλον.
Κανάρη Χαρίκλεια, Λενακάκης Αντώνης, Κολτσίδα Μαρία & Χολέβα Νάσια: Δημιουργώντας ψηφιακούς «κόμβους» συνεργασίας και δημιουργικότητας ανάμεσα σε Μουσεία Τέχνης και σχολεία της Ευρώπης.
Καραμητόπουλος Θεόδωρος: Το παιχνίδι ως μέσο προώθησης της συμπερίληψης: μελέτη περίπτωσης μαθητή με ΔΕΠ-Υ.
Κασούμη Κωνσταντίνα: Η έννοια της παιχνιδοποίησης και η συμβολή της στην εκπαίδευση.
Κατσιμάρδου Ρεγγίνα & Καστρίτη Νατάσα: Το παιχνίδι ως «αφηγητής» ιστορικών γεγονότων: Η έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου «Το ΄21 αλλιώς: η Ελληνική Επανάσταση με διοράματα και φιγούρες PLAYMOBIL».
Κλεισαρχάκης Μιχαήλ & Αντωνού Πετρούλα: Η ένταξη του Ψηφιακού Scrabble στις Διαδικασίες Μάθησης της Εκπαίδευσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο μάθημα της Γλώσσας της Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
Κολιού Στεργούλα: Το Παιχνίδι και η Τέχνη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Παίζοντας στην Προϊστορική Μεσοποταμία.
Κολιού Στεργούλα: Ταξιδεύοντας στα Εμπορικά Δίκτυα της Μεσογείου την Εποχή του Χαλκού.
Κουντούρη Παρασκευή: Τα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διδασκαλία του μαθήματος των Φυσικών Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.
Κουσκούτη Βασιλική: Το εικαστικό έργο τέχνης ως εργαλείο δημιουργικής γραφής.
Κωστούλας Αχιλλέας & Μαγειρίας Σωτήριος: Μουσειοπαιδαγωγική και χρήση νέων τεχνολογιών. Η περίπτωση του Ευρωπαϊκου σχεδίου Erasmus+ "Μουσειοπαιδαγωγική και Επαυξημένη Πραγματικότητα: αναγνωρίζοντας τα μουσεία ως εκπαιδευτικά κέντρα (ΜonΑ)".
Μαγειρούδη Τριανταφυλλιά: Η Παιγνιώδης διδασκαλία & το παιχνίδι στην προσχολική εκπαίδευση
Μανθάτη Άννα: Σπιτικό θέατρο σκιών για πολύ μικρά παιδιά.
Μαρκαντωνάκη Σοφία: Παίζοντας με τα ψηφιακά εργαλεία της e-me και e-class μαθαίνουμε για τις Σταυροφορίες Διδακτική πρόταση στο μάθημα της Ιστορίας Β΄ Λυκείου.
Μαυρομματίδου Σταυρούλα: Υποδυόμενοι… τους φιλικούς! Η αξία και ο ρόλος του παιχνιδιού στι σύγχρονο περιβάλλον μάθησης.
Μελισσάρης Θεόφιλος: Περιήγηση στα Ολυμπιακά Μουσεία με βαγόνι την παιχνιδοποίηση.
Μήτσουρας Εμμανουήλ- Αθανάσιος: Η τέχνη ως εργαλείο στη διοίκηση της Σχολικής Μονάδας.
Μιχαλοπούλου Μαρία: Πώς η μουσική μπορεί να απελευθερώσει τις γνωστικές, δημιουργικές δεξιότητες των παιδιών στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία (διαθεματικότητα και μουσική).
Μπαρούτσου Βασιλική & Μερκούρη Μαρία: Κονστρουκτιβισμός και Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός μια Θεωρητική Προσέγγιση.
Μωραΐτη Μαρία-Παναγιώτα: Έμφυλα στερεότυπα στο παιχνίδι παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Η αναγκαιότητα ένταξης της έμφυλης προσέγγισης στο παιχνίδι.
Νάτση Ευδοξία: Μουσεία και Μουσειακή Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Εποχή: Μια μελέτη περίπτωσης δημιουργίας Ψηφιακών Αφηγήσεων με χρήση Τεχνολογίας AR & VR στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη.
Παΐζη Όλγα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής στην Εθνική Πινακοθήκη για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου: «Ανακαλύπτοντας τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα».
Παλλαδά Ανναμπέλλα: Εφαρμογή της παιγνιώδους διδασκαλίας στο πλαίσιο ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως (μη τυπικής) εκπαίδευσης ενηλίκων, σε διεθνή πρότυπα διαχείρισης και επιθεώρησης συστημάτων ποιότητας (ISO 9001, ISO 19011).
Παπαϊωάννου Σοφία-Όλγα & Γιόφτσαλη Κατερίνα: Με την τέχνη οδηγό παίζω και δημιουργώ: όταν η τέχνη συναντά το παιχνίδι στο Σπίτι της Αντουανέττας.
Πεχλιβανίδη Βασιλική: Η σημασία του Παιχνιδιού και η συμβολή του στη διδασκαλία της Τέχνης.
Πολυζωγοπούλου Χρυσούλα: Δομίνικος Θεοτοκόπουλος…από την Κρήτη μέχρι το Τολέδο.
Πολυχρόνου Ζωή: Δημιουργώντας ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια με εργαλεία WEB 2.0., μέσα από την τέχνη του Γάλλου ζωγράφου Πωλ Γκωγκέν.
Πυρομάλη Βαρβάρα: Το κίνημα του Γαλλικού Ιμπρεσιονισμού μέσα από τα μάτια των παιδιών.
Ρέντζου Κωνσταντίνα & Κοντού Ειρήνη: Διερεύνηση των απόψεων και των αντιλήψεων των παιδιών για το παιχνίδι τους και το ρόλο των ενηλίκων σε αυτό.
Ρεντίφης Γεράσιμος & Καρακατσάνη Ελένη: Η αξία του του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια του σχολικού διαλείμματος.
Ρεντίφης Γεράσιμος & Σαβαϊδης Στέλιος: Η αντίληψη του Πλωτίνου περί τέχνης ως θεραπευτικό παιδαγωγικό εργαλείο καλλιέργειας της κριτικής σκέψης και της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών.
Σβάρνα Σταματία & Θεοχάρη Αγγελική: Εκπαιδευτικό παιχνίδι, τέχνη και ανάπτυξη προφορικού/γραπτού λόγου: Θερινό πρόγραμμα αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου.
Σουλιώτου Αναστασία-Ζωή: Εικαστική και εκπαιδευτική αξιοποίηση μετατροπής αντικειμένων σε παιχνίδια που ζωγραφίζουν.
Σπίτσα Αικατερίνη: Με έναν χορό μαθαίνω προγραμματισμό.
Τζαβάρα Κατερίνα: Μαθαίνοντας την τοπική ιστορία αγκαλιά με μια μουσειοβαλίτσα: «Ο Μακεδονικός Αγώνας στον βάλτο των Γιαννιτσών».
Τοτόλου Αγγελική: Ενσωμάτωση ψηφιακού εκπαιδευτικού παιχνιδιού στη διδασκαλία και τη μάθηση στο δημοτικό σχολείο: Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας kahoot!
Τουρνά Χαρινέλα: Η φιλοσοφία ἐν θεάτρῳ, η διδακτική τεχνική του «ρόλου στον τοίχο», ο Σωκράτης ως περίγραμμα όπως προσλαμβάνεται ως πρότυπο βίου.
Τουτουδάκη Μαρίνα: Αναψηλάφηση της δίκης του Σωκράτη: εκπαιδευτική δράση που αξιοποιεί τη ρητορική τέχνη και το θέατρο στην εκπαίδευση.
Τσεπραηλίδου Αγγελική & Βακάλη Άννα: Η διδασκαλία των αφηγηματικών τεχνικών μέσα από το τραγούδι σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής.
Χαραλάμπους Αφροδίτη: Έλα να παίξουμε! Παιχνίδι και πρώιμη παιδική ηλικία.
Χατζηβασιλείου Σοφία: Παιχνίδια τέχνης στην πρώιμη παιδική ηλικία.
Χατζηδήμου Τριαντάφυλλος: Τουριστική εμπειρία - περίπτωση μελέτης Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.
Χλέτση Ιωάννα: Total Physical Response in the language learning process of English as a second language in young learners in coordination with other teaching methods.
Χριστοδούλου Αντριανή: Το project ως παιγνιώδης μορφή μάθησης, σε σχολείο Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Χριστοδούλου Γεωργούλια Ιωάννα: Ανατρεπτικά παιχνίδια με την τέχνη του λόγου και η συμβολή τους στη διαμόρφωση της ιδεολογικής ταυτότητας του εφήβου αναγνώστη.
Ψαθά Φωτεινή & Μουσένα Ελένη: Κούκλες με νόημα: η αξιοποίηση της κούκλας στην διαφοροποιημένη διδασκαλία και μάθηση.
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (Ε-Poster)
Δαμιανάκη Φανή: Το παιχνίδι συναντά την τέχνη της γης.
Ιωακειμίδης Παντελής: Τα Ζώα και τα μικρά τους: μια πρόταση εκπαιδευτικού σεναρίου με δράσεις Θεατρικής Αγωγής για τη διδασκαλία της Μελέτης Περιβάλλοντος στο Δημοτικό Σχολείο.
Καλή Άννα-Μαρία, Καρδούλια Καλλιόπη-Ναυσικά & Τσεβρένη Ίριδα: Εξερευνώντας το Μοσχάτο: το ψυχογεωγραφικό παιχνίδι ως μέσο περιπλάνησης και συνδημιουργίας στην πόλη.
Καρακωνσταντίνου Άννα-Μαρία: Η τέχνη της μουσικής ως εκπαιδευτικό υλικό της διαπολιτισμικότητας.
Κλεάνθους Χαρίκλεια: Το παιδικό σχέδιο ως μέσω έκφρασης των διαπροσωπικών σχέσεων που αναπτύσσουν τα παιδιά μεταναστών στο νηπιαγωγείο.
Λάλος Χρήστος & Ντινιέρακη Αγγελική: Τα εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια ως εργαλείο μάθησης. Η περίπτωση του KODU.
Λάλος Χρήστος & Ντινιέρακη Αγγελική: Εικovική Πραγµατικότητα και Περιβάλλovτα στηv Εκπαίδευση – Παρoυσίαση εφαρµoγής.
Λειβαδάρα Αθηνά-Ιωάννα: Εννοιολογική προσέγγιση φιλοσοφικών ορισμών με παιγνιώδη τρόπο.
Λειβαδαρου Βασιλική: Παιχνίδι και μαθηματικά: η προπαίδεια και οι αριθμοί αλλιώς!!!
Σκλείδα Σοφία: Ο διαπαιδαγωγικός, διαπλαστικός και ψυχαγωγικός ρόλος του παιδικού Παιχνιδιού στην Κάτω Ιταλία.
Τρικάλης Κώστας: Η δραματοποίηση ως παιχνίδι στρατηγικής.
Τρικάλης Κώστας: Κριτική παιγνιώδης αξιοποίηση θεματικών χαρτών στην τάξη.
Τσαμκόσογλου Συμεών: Απεικόνιση των διακρίσεων στον εκπαιδευτικό κινηματογράφο.
Τσατουμά Ελένη, Φούντζουλας Γεώργιος & Κουτσούμπα Μαρία: Χορεύοντας με παιγνιώδη τρόπο: Η θέση του ελληνικού παραδοσιακού χορού στο αναλυτικό πρόγραμμα της προσχολικής εκπαίδευσης.