ΑΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Αβραμίδη Αθηνά, Δροσινού Κορέα Μαρία, Κοπανιτσάνου Μαρία & Μπαντές Δημήτριος: Παιχνίδια με κείμενα θεάτρου στις σχολικές δραστηριότητες στο Λύκειο και η συμμετοχή μαθητή με αυτισμό.
Αλεξανδροπούλου Αργυρούλα: Η διδασκαλία των Βαλκανικών Πολέμων με βοηθούς τον καμβά και τον χρωστήτα.
Αλεξίου Κωνσταντίνα: Εκπαιδεύοντας με τα αρχαία αντικείμενα: Η τέχνη της συντήρησης.
Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Κλαδάκη Μαρία & Μαστροθανάσης Κωνσταντίνος: Πεποιθήσεις Φιλολόγων αναφορικά με την αξιοποίηση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.
Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Κλαδάκη Μαρία & Μαστροθανάσης Κωνσταντίνος: Αναδυόμενες προοπτικές από την υποστηριζόμενη μέσω εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης καλλιτεχνική εκπαίδευση.
Διαλεχτή Άνθη & Κιτσώνης Δημήτρης: «Περιπέτειες Ψευδαισθήσεων: Όταν το Μουσείο περνά την πόρτα του Σχολείου»: πρόταση χρήσης μουσειοβαλίτσας ως εκπαιδευτικό εργαλείο επικοινωνίας του Μουσείου.
Αντωνίου Ειρήνη & Μιχελάκης Ιωάννης: Πολιτισμός και Διαφορετικότητα: μικτό σχέδιο δράσης σε ενήλικες, που συνδυάζει τη μάθηση μέσω δραστηριοτήτων, βασισμένων σε έργα ζωγραφικής, σε αγγλικά τραγούδια και στο παιχνίδι.
Αντωνίου Ειρήνη: Η αξιοποίηση διαφορετικών μορφών τέχνης (γλυπτικής, ποίησης, φωτογραφίας) ως εκπαιδευτική προσέγγιση για τη συνειδητοποίηση της ευθύνης του πολίτη απέναντι στις φυσικές καταστροφές: Μελέτη περίπτωσης σε σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Αποστολίδου Αιμιλία: Τα ψηφιακά παιχνίδια και η Τεχνητή Νοημοσύνη της τέχνης στην εκπαίδευση.
Αργυροπούλου Σωτηρία: «Η συμβολή του Θεάτρου στην Προσχολική Ηλικία»: Θέατρο για παιδιά τριών έως πέντε ετών στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.
Ασλάνογλου Ανθή & Στεφανίδη Χρυσούλα: Εκφράσεις της εικόνας σώματος στην εφηβεία μέσα από το μάθημα των εικαστικών: Καλές πρακτικές στα πλαίσια της δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Βαζούρας Σπύρος: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι ως εργαλείο και μέσο συμπερίληψης στη σχολική τάξη.
Βαρελά Κωνσταντίνα: Τι χωράει μέσα σε μία μουσειοβαλίτσα από την αρχαία ελληνική τεχνολογία;
Βλαχονικολέα Γεωργία: «Τα Παιxνίδια μας» (1978) της Γεωργίας Ταρσούλη: ένα παιδικό βιβλίο με ελληνικά παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια.
Βλάχου Σοφία: Η παραγωγή γραπτού λόγου ως παιχνίδι: Μία διδακτική πρόταση αξιοποιώντας το παράδειγμα της δημιουργικής γραφής.
Γαβρήλου Έφη: Πώς παιχνιδοποιήθηκε η σχολική ύλη για μαθητές Δημοτικού στην εκπαιδευτική σειρά παιχνιδιών τάξη-τάξη.
Γαϊτάνου Πανωραία: Δημιουργία ανθεκτικών κοινοτήτων μέσω των σχολικών βιβλιοθηκών: Η συμβολή τους στον Γραμματισμό Υγείας.
Γεωργιάδου Αικατερίνη & Δροσινού Κορέα Μαρία: Παιχνίδια κατανόησης κοινωνικών ιστοριών με παπουτσόκουτα σε μαθητή με αυτισμό στο Γυμνάσιο.
Γιακουμή Θεοδώρα- Μελίνα: Η τέχνη και το παιχνίδι ως μέσα συμπερίληψης στη σχολική κοινότητα.
Γιακουμή Μαρίλια: Το παιχνίδι και η τέχνη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Δαβράδου Κυριακή: Ψηφιακά παιχνίδια πολιτισμού και Τ.Π.Ε. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Η ανταπόκριση παιδιών Δημοτικού στη χρήση δύο εκπαιδευτικών ψηφιακών παιχνιδιών ιστορικού περιεχομένου: Δύο μελέτες περίπτωσης.
Δεριζιώτη Ελένη: Διδακτικό σενάριο βασισμένο σε διαδραστικές εικόνες της πλατφόρμας Genially στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος της Γ' Δημοτικού «Ζώα του γλυκού νερού».
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Η αλήθεια μιας ιστορίας, θύμα ιδιοσυγκρασίας του κατασκευαστή της (ΚΟΙΝΣΕΠ Μορφ. Οργανισμός Ψυχοβιοανάλυσης «εκ των υστέρων»).
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Ο διαστρεβλωτικός ιδιοσυγκρασιακός παράγων, στο στήσιμο μιας ιστορίας (ΚΟΙΝΣΕΠ Μορφ. Οργανισμός Ψυχοβιοανάλυσης «εκ των υστέρων»).
Διακαντώνης Ηλίας: Η εξελικτική πορεία του νομίσματος στις τρεις πόλεις-κράτη της Αρχαϊκής Ρόδου.
Διαμαντέλλη Μαριάνθη: Τα έντομα επισκέπτονται το μάθημα των Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο.
Δότση Αλεξία: Τέχνη και Παιχνίδι : Η επίδραση της συναισθηματικής καλλιέργειας μέσω του θεατρικού παιχνιδιού σε γνωστικές και επικοινωνιακές δεξιότητες παιδιών νηπιακής ηλικίας.
Δρακοπούλου Δήμητρα, Σωτηροπούλου Ελένη & Νταβαρίνου Μαρία: Η ενσωμάτωση του παιχνιδιού στις καθημερινές ρουτίνες των δομών αγωγής και φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία.
Δρίτσα Αντιγόνη: Η τέχνη στην Προσχολική Αγωγή.
Ζαγοριανάκος Αντώνης & Αθανασέκου Μαρία: Η φαινομενολογική μεθοδολογία στα Μαθηματικά και την Τέχνη.
Ζέζου Αναστασία & Δημητρίου Ευαγγελία: Τα κεραμικά πιάτα της Ρόδου μάς λένε την ιστορία τους: μια εκπαιδευτική πρόταση για το Νηπιαγωγείο.
Ζέζου Αναστασία & Λαός Δημήτριος: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Προσχολική Εκπαίδευση: ΑΙ for oceans.
Ζηλούδη Αναστασία & Λιάγκος Χρήστος: Η συμβολή του θεραπευτικού παιχνιδιού στα παιδιά με Δ.Α.Φ.
Θεοδωροπούλου Μαρία & Στέφας Δημήτριος: «Ηλεκτρισμός και Μαγνητισμός. Ή μήπως το ανάποδο;»: Διδακτική προσέγγιση για τη διδασκαλία της έννοιας της επαγωγής και την αρχή λειτουργίας της γεννήτριας.
Κατσαρού Μαρία-Χριστίνα & Βαγγέλη Δήμητρα: Η επίδραση του εκπαιδευτικού παιχνιδιού στην ανάπτυξη της συναισθηματικής αυτορρύθμισης στην πρώτη παιδική ηλικία.
Κατσούλη Αικατερίνη & Δροσινού Κορέα Μαρία: Το παιχνίδι και η τέχνη στη μη τυπική μάθηση: Μελέτη σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα γυναικών με νοητική αναπηρία.
Κίργινας Σωτήρης: Enhancing Mathematical Thinking through Digital Games: A Study of Primary School Students.
Κοντοπούλου Φωτεινή & Λέκου Βασιλική: Παιδί, παιχνίδι και συμπερίληψη σε πλαίσια διαπολιτισμικών περιβαλλόντων στο Νηπιαγωγείο.
Κουρουκλίδου Κωνσταντίνα & Μακρίνα Ζαφείρη: Η ενίσχυση των προφορικών δεξιοτήτων των μαθητών/μαθητριών μέσω της εφαρμογής της βιωματικής μάθησης. Βιβλιογραφική Ανασκόπηση.
Λαδά Σταυρούλα: Σχεδιασμός επιτραπέζιων παιχνιδιών για μαθητές Δημοτικού.
Λαός Δημήτριος: Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών PopBots για την ενσωμάτωση και την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Προσχολική Εκπαίδευση.
Λεκαράκου Παναγιώτα & Κρεμμύδα Σωτηρία: Τα συναισθήματα μέσα από την Τέχνη.
Λιάγκος Χρήστος & Ζηλούδη Αναστασία: Το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης κοινωνικών και ήπιων δεξιοτήτων στην Προσχολική Ηλικία.
Λογγίνου Δήμητρα: Η σημασία του Project στην ανάπτυξη της δυναμικής της ομάδας στο Δημοτικό Σχολείο.
Μαγειρίας Σωτήριος, Κωστούλας Αχιλλέας & Πανδρεμμένου Κατερίνα: Ανάπτυξη εκπαιδευτικού προγράμματος με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών ΤΠΕ: Η περίπτωση του ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+ «Λαϊκή Τέχνη και Πολιτισμός: Προσφέροντας εκπαιδευτικές ευκαιρίες στους νέους».
Μαλαπάνη Αθηνά: Τεχνητή Νοημοσύνη και Ψηφιακά Παιχνίδια: Τι προσφέρουν στη σύγχρονη εκπαίδευση;
Μηλάκης Εμμανουήλ: Ο ρόλος του εκπαιδευτικού παιχνιδιού στην Εκπαίδευση Χαρισματικότητας STEAM.
Μιχαηλίδου Μαρία: (Δεν) παίζω το παιχνίδι των fake news.
Μιχαλογιάννη Βασιλική & Διαμαντοπούλου Μαρία: Παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια.
Μπαζάνη Ευγενία: Η εκπαίδευση μέσα από τον κινηματογράφο: «Χτυποκάρδια στο θρανίο».
Μπάρτζου Στυλιανή: Το παιδί ως αναγνώστης στη Νεοελληνική Τέχνη.
Μπέλλος Παναγιώτης-Λουκάς: Το παιχνίδι και η τέχνη της μουσικής ως μέσο συμπερίληψης.
Μπενάκης Ανδρέας: Κυνήγι θησαυρού, παιχνίδι εργαλείο για απόκτηση γνώσεων της τοπικής ιστορίας «το Ολοκαύτωμα της Ι.Μ Αρκαδίου».
Νικολοπούλου Αθανασία, Μυλωνά Έφη, Μπισμπίκη Μαρία & Παπαδημητρίου Ηλιάνα: Μυαλό-σώμα εν τάξει.
Νίνη Ευθαλία: Η Περιβαλλοντική Τέχνη στην Προσχολική Αγωγή: «Εικαστικές δραστηριότητες με ανοιχτά υλικά από τη φύση».
Πανούση Παναγιώτα: Το παιχνίδι και η Τέχνη ως εργαλείο μάθησης στο Νηπιαγωγείο.
Παπαδοπούλου Ελένη: Η Τέχνη και ο Έντεχνος Συλλογισμός στο Νηπιαγωγείο.
Παπαϊωάννου Βασιλική: Once upon a Legend: Ένα ψηφιακό διαδικτυακό παιχνίδι για τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας.
Πολυχρόνου Ζωή: Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο της τέχνης, παρέα με Έλληνες και ξένους ζωγράφους του 19ου και 20ου αιώνα.
Πουλημένου Σοφία Μαρία, Καϊμάρα Πολυξένη & Ρίζου Αικατερίνη: Οι Κερκυραίοι ζωγράφοι συστήνονται στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: ένα διαδραστικό παιχνίδι για την εικαστική εκπαίδευση.
Πούμπρου Μαρία, Παναγοπούλου Δήμητρα & Βασαλάκη Στυλιανή: Μουσικά ερεθίσματα σε βρέφη δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού. Συνεργασία γονέων-παιδαγωγών.
Προεστάκη Αναστασία: Διδακτικό σενάριο για τα ηφαίστεια και τους σεισμούς μέσω ψηφιακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών.
Πυρομάλη Βαρβάρα: Γαστρονομικές αποστολές στο μάθημα των Γαλλικών.
Ρέντζου Κωνσταντίνα, Τσιάρα Ευθυμία & Βάσση Χριστίνα: Ενεργός δράση και παιχνίδι: Απόψεις και τις αντιλήψεις παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Ρούσκα Βασιλική: Από τον «πύργο της Βαβέλ» στην «Πεντηκοστή»: γεφυρώνοντας το χάσμα της επικοινωνίας των ανθρώπων μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη.
Σάρδη Ελισσάβετ & Τράντου Γεωργία: Το Σπαθάρειο Μουσείο: πολιτιστική κιβωτός του ελληνικού Θεάτρου Σκιών.
Σβάρνα Σταματία & Σβάρνα Κωνσταντία: Education and educational games. Development of oral speech.
Σιαμήτρα Σταματία: Τέχνη και Γεωμετρία με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων: ένας δημιουργικός διάλογος.
Σιώζιου Αλεξάνδρα & Τζιόλη Ευφροσύνη: «Mr Cosmopolitan»: μια διδακτική εφαρμογή για την καλλιέργεια μαθηματικών δεξιοτήτων μέσω της προσέγγισης Game-Based Learning στο Nηπιαγωγείο.
Σταμάτη Βασιλική: Η Λογοτεχνία στα νέα Προγράμματα Σπουδών για τη Γ’ Λυκείου: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα…»-Η δυστοπία στη Λογοτεχνία. Θεματική περιοχή: Ο θαυμαστός καινούριος κόσμος: Ουτοπία και Δυστοπία.
Σταμάτογλου Μαρία & Παντζή Ανδριανή: Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα «μάτια» των μαθητριών Εσπερινού ΕΠΑΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η δημιουργία ενός ψηφιακού βιβλίο γνώσεων, για παιδιά Προσχολικής Ηλικίας.
Τατσώνα Βικτωρία: Δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού προγράμματος. Μελέτη περίπτωσης: Μουσείο Μπουμπουλίνας.
Τζαβάρα Κατερίνα: Δημιουργώντας κείμενα ποιητικής φόρμας στα Εργαστήρια Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του ΙΜΜΑ.
Τσακοπούλου Δάφνη Βάνια: Συμπερίληψη μέσω παιχνιδιών και εργαλείων μη τυπικής μάθησης.
Τσακοπούλου Δάφνη Βάνια: Μη τυπική εκπαίδευση, μια άλλη σκοπιά στην Προσωπική Ανάπτυξη.
Τσιάμογλου Αλέξης, Μηλιοπούλου Άννα-Αλκινόη & Αρβανίτης Βαγγέλης: Η επιτέλεση μεταξύ εγκλεισμού και διδασκαλίας. Οι αβεβαιότητες και τα όνειρα μέσα στο σχολείο των φυλακών.
Τσιούπρου Άννα & Μανέ Ευαγγελία: «Ο Σάκης ο σκελετός και τα μυστικά του Ντα Βίντσι: μία περιπέτεια αναλογιών με μεζούρες και καθρέφτες». Μία διεπιστημονική διδακτική πρόταση.
Τσιτσιφύλλας Πασχάλης: Ψηφιακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μάθησης.
Τσουμάνη Αικατερίνη: Εκπαιδευτικό Παιχνίδι: Γέφυρα μεταξύ μάθησης και πολιτισμού.
Χαραλάμπους Αφροδιτη, Βλάχου Σοφία & Σιδηροπούλου-Κανέλλου Τριφαίνη: Συμβαδίζοντας με τα παιδιά.
Χατζηλάμπρου Μαρία: Παίζω… με τα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου. Τρία σχέδια μαθήματος με βάση το ΝΑΠΣ Μουσικής για τη Γ’ Γυμνασίου.
Χατζηπαντελή Αγγέλα: Η τέχνη του εκπαιδευτικού δράματος: Προάγοντας το πολιτισμικό αγαθό της ενάρετης παιχνιδιάρικης διάθεσης.
Χριστοπούλου Μαρίνα: Η διδασκαλία της φυσικής μέσα από το παιχνίδι σε ένα θεματικό πάρκο.
Ψαθά Φωτεινή & Μουσένα Ελένη: Το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο καλλιέργειας επικοινωνιακών δεξιοτήτων στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία.
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (Ε-Poster)
Γρηγορίου Άννα Μαρία: Το μουσικοκινητικό παιχνίδι στην πρώιμη και παιδική ηλικία.
Δημακοπούλου Αικατερίνη: Η σημασία του παιχνιδιού στην εκμάθηση δεξιοτήτων κολύμβησης στη Φυσική Αγωγή.
Δημακοπούλου Αικατερίνη: Σχέδιο διδασκαλίας "Fun Aqua Games" για την κολύμβηση στο μάθημα Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο.
Δημακοπούλου Αικατερίνη: Η τέχνη της γοργόνας ως μέσο ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.
Διαμάντη Ιωάννα: Το υπαίθριο παιχνίδι και η συμβολή του στην παραγωγική σκέψη.
Καλούση-Κατσώνη Κωνσταντίνα: Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο «Αρεθούσα» της Χαλκίδας.
Ματαλλιωτάκη Ειρήνη & Κύρου Μάρα: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι ως εργαλείο ενίσχυσης του κινήτρου και της συμμετοχής στη μη τυπική εκπαίδευση.
Πολύδωρα Άννα Ελένη: Εμπλουτισμός λεξιλογίου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Τζομάκα Βασιλική: Η Μουσειοπαιδαγωγική σε σχολική μονάδα, Δράση σε Μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες. Αντιλήψεις και ερμηνείες των παιδιών.
Αβραμίδη Αθηνά, Δροσινού Κορέα Μαρία, Κοπανιτσάνου Μαρία & Μπαντές Δημήτριος: Παιχνίδια με κείμενα θεάτρου στις σχολικές δραστηριότητες στο Λύκειο και η συμμετοχή μαθητή με αυτισμό.
Αλεξανδροπούλου Αργυρούλα: Η διδασκαλία των Βαλκανικών Πολέμων με βοηθούς τον καμβά και τον χρωστήτα.
Αλεξίου Κωνσταντίνα: Εκπαιδεύοντας με τα αρχαία αντικείμενα: Η τέχνη της συντήρησης.
Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Κλαδάκη Μαρία & Μαστροθανάσης Κωνσταντίνος: Πεποιθήσεις Φιλολόγων αναφορικά με την αξιοποίηση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.
Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Κλαδάκη Μαρία & Μαστροθανάσης Κωνσταντίνος: Αναδυόμενες προοπτικές από την υποστηριζόμενη μέσω εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης καλλιτεχνική εκπαίδευση.
Διαλεχτή Άνθη & Κιτσώνης Δημήτρης: «Περιπέτειες Ψευδαισθήσεων: Όταν το Μουσείο περνά την πόρτα του Σχολείου»: πρόταση χρήσης μουσειοβαλίτσας ως εκπαιδευτικό εργαλείο επικοινωνίας του Μουσείου.
Αντωνίου Ειρήνη & Μιχελάκης Ιωάννης: Πολιτισμός και Διαφορετικότητα: μικτό σχέδιο δράσης σε ενήλικες, που συνδυάζει τη μάθηση μέσω δραστηριοτήτων, βασισμένων σε έργα ζωγραφικής, σε αγγλικά τραγούδια και στο παιχνίδι.
Αντωνίου Ειρήνη: Η αξιοποίηση διαφορετικών μορφών τέχνης (γλυπτικής, ποίησης, φωτογραφίας) ως εκπαιδευτική προσέγγιση για τη συνειδητοποίηση της ευθύνης του πολίτη απέναντι στις φυσικές καταστροφές: Μελέτη περίπτωσης σε σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Αποστολίδου Αιμιλία: Τα ψηφιακά παιχνίδια και η Τεχνητή Νοημοσύνη της τέχνης στην εκπαίδευση.
Αργυροπούλου Σωτηρία: «Η συμβολή του Θεάτρου στην Προσχολική Ηλικία»: Θέατρο για παιδιά τριών έως πέντε ετών στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.
Ασλάνογλου Ανθή & Στεφανίδη Χρυσούλα: Εκφράσεις της εικόνας σώματος στην εφηβεία μέσα από το μάθημα των εικαστικών: Καλές πρακτικές στα πλαίσια της δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Βαζούρας Σπύρος: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι ως εργαλείο και μέσο συμπερίληψης στη σχολική τάξη.
Βαρελά Κωνσταντίνα: Τι χωράει μέσα σε μία μουσειοβαλίτσα από την αρχαία ελληνική τεχνολογία;
Βλαχονικολέα Γεωργία: «Τα Παιxνίδια μας» (1978) της Γεωργίας Ταρσούλη: ένα παιδικό βιβλίο με ελληνικά παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια.
Βλάχου Σοφία: Η παραγωγή γραπτού λόγου ως παιχνίδι: Μία διδακτική πρόταση αξιοποιώντας το παράδειγμα της δημιουργικής γραφής.
Γαβρήλου Έφη: Πώς παιχνιδοποιήθηκε η σχολική ύλη για μαθητές Δημοτικού στην εκπαιδευτική σειρά παιχνιδιών τάξη-τάξη.
Γαϊτάνου Πανωραία: Δημιουργία ανθεκτικών κοινοτήτων μέσω των σχολικών βιβλιοθηκών: Η συμβολή τους στον Γραμματισμό Υγείας.
Γεωργιάδου Αικατερίνη & Δροσινού Κορέα Μαρία: Παιχνίδια κατανόησης κοινωνικών ιστοριών με παπουτσόκουτα σε μαθητή με αυτισμό στο Γυμνάσιο.
Γιακουμή Θεοδώρα- Μελίνα: Η τέχνη και το παιχνίδι ως μέσα συμπερίληψης στη σχολική κοινότητα.
Γιακουμή Μαρίλια: Το παιχνίδι και η τέχνη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Δαβράδου Κυριακή: Ψηφιακά παιχνίδια πολιτισμού και Τ.Π.Ε. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Η ανταπόκριση παιδιών Δημοτικού στη χρήση δύο εκπαιδευτικών ψηφιακών παιχνιδιών ιστορικού περιεχομένου: Δύο μελέτες περίπτωσης.
Δεριζιώτη Ελένη: Διδακτικό σενάριο βασισμένο σε διαδραστικές εικόνες της πλατφόρμας Genially στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος της Γ' Δημοτικού «Ζώα του γλυκού νερού».
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Η αλήθεια μιας ιστορίας, θύμα ιδιοσυγκρασίας του κατασκευαστή της (ΚΟΙΝΣΕΠ Μορφ. Οργανισμός Ψυχοβιοανάλυσης «εκ των υστέρων»).
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Ο διαστρεβλωτικός ιδιοσυγκρασιακός παράγων, στο στήσιμο μιας ιστορίας (ΚΟΙΝΣΕΠ Μορφ. Οργανισμός Ψυχοβιοανάλυσης «εκ των υστέρων»).
Διακαντώνης Ηλίας: Η εξελικτική πορεία του νομίσματος στις τρεις πόλεις-κράτη της Αρχαϊκής Ρόδου.
Διαμαντέλλη Μαριάνθη: Τα έντομα επισκέπτονται το μάθημα των Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο.
Δότση Αλεξία: Τέχνη και Παιχνίδι : Η επίδραση της συναισθηματικής καλλιέργειας μέσω του θεατρικού παιχνιδιού σε γνωστικές και επικοινωνιακές δεξιότητες παιδιών νηπιακής ηλικίας.
Δρακοπούλου Δήμητρα, Σωτηροπούλου Ελένη & Νταβαρίνου Μαρία: Η ενσωμάτωση του παιχνιδιού στις καθημερινές ρουτίνες των δομών αγωγής και φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία.
Δρίτσα Αντιγόνη: Η τέχνη στην Προσχολική Αγωγή.
Ζαγοριανάκος Αντώνης & Αθανασέκου Μαρία: Η φαινομενολογική μεθοδολογία στα Μαθηματικά και την Τέχνη.
Ζέζου Αναστασία & Δημητρίου Ευαγγελία: Τα κεραμικά πιάτα της Ρόδου μάς λένε την ιστορία τους: μια εκπαιδευτική πρόταση για το Νηπιαγωγείο.
Ζέζου Αναστασία & Λαός Δημήτριος: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Προσχολική Εκπαίδευση: ΑΙ for oceans.
Ζηλούδη Αναστασία & Λιάγκος Χρήστος: Η συμβολή του θεραπευτικού παιχνιδιού στα παιδιά με Δ.Α.Φ.
Θεοδωροπούλου Μαρία & Στέφας Δημήτριος: «Ηλεκτρισμός και Μαγνητισμός. Ή μήπως το ανάποδο;»: Διδακτική προσέγγιση για τη διδασκαλία της έννοιας της επαγωγής και την αρχή λειτουργίας της γεννήτριας.
Κατσαρού Μαρία-Χριστίνα & Βαγγέλη Δήμητρα: Η επίδραση του εκπαιδευτικού παιχνιδιού στην ανάπτυξη της συναισθηματικής αυτορρύθμισης στην πρώτη παιδική ηλικία.
Κατσούλη Αικατερίνη & Δροσινού Κορέα Μαρία: Το παιχνίδι και η τέχνη στη μη τυπική μάθηση: Μελέτη σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα γυναικών με νοητική αναπηρία.
Κίργινας Σωτήρης: Enhancing Mathematical Thinking through Digital Games: A Study of Primary School Students.
Κοντοπούλου Φωτεινή & Λέκου Βασιλική: Παιδί, παιχνίδι και συμπερίληψη σε πλαίσια διαπολιτισμικών περιβαλλόντων στο Νηπιαγωγείο.
Κουρουκλίδου Κωνσταντίνα & Μακρίνα Ζαφείρη: Η ενίσχυση των προφορικών δεξιοτήτων των μαθητών/μαθητριών μέσω της εφαρμογής της βιωματικής μάθησης. Βιβλιογραφική Ανασκόπηση.
Λαδά Σταυρούλα: Σχεδιασμός επιτραπέζιων παιχνιδιών για μαθητές Δημοτικού.
Λαός Δημήτριος: Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών PopBots για την ενσωμάτωση και την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Προσχολική Εκπαίδευση.
Λεκαράκου Παναγιώτα & Κρεμμύδα Σωτηρία: Τα συναισθήματα μέσα από την Τέχνη.
Λιάγκος Χρήστος & Ζηλούδη Αναστασία: Το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης κοινωνικών και ήπιων δεξιοτήτων στην Προσχολική Ηλικία.
Λογγίνου Δήμητρα: Η σημασία του Project στην ανάπτυξη της δυναμικής της ομάδας στο Δημοτικό Σχολείο.
Μαγειρίας Σωτήριος, Κωστούλας Αχιλλέας & Πανδρεμμένου Κατερίνα: Ανάπτυξη εκπαιδευτικού προγράμματος με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών ΤΠΕ: Η περίπτωση του ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+ «Λαϊκή Τέχνη και Πολιτισμός: Προσφέροντας εκπαιδευτικές ευκαιρίες στους νέους».
Μαλαπάνη Αθηνά: Τεχνητή Νοημοσύνη και Ψηφιακά Παιχνίδια: Τι προσφέρουν στη σύγχρονη εκπαίδευση;
Μηλάκης Εμμανουήλ: Ο ρόλος του εκπαιδευτικού παιχνιδιού στην Εκπαίδευση Χαρισματικότητας STEAM.
Μιχαηλίδου Μαρία: (Δεν) παίζω το παιχνίδι των fake news.
Μιχαλογιάννη Βασιλική & Διαμαντοπούλου Μαρία: Παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια.
Μπαζάνη Ευγενία: Η εκπαίδευση μέσα από τον κινηματογράφο: «Χτυποκάρδια στο θρανίο».
Μπάρτζου Στυλιανή: Το παιδί ως αναγνώστης στη Νεοελληνική Τέχνη.
Μπέλλος Παναγιώτης-Λουκάς: Το παιχνίδι και η τέχνη της μουσικής ως μέσο συμπερίληψης.
Μπενάκης Ανδρέας: Κυνήγι θησαυρού, παιχνίδι εργαλείο για απόκτηση γνώσεων της τοπικής ιστορίας «το Ολοκαύτωμα της Ι.Μ Αρκαδίου».
Νικολοπούλου Αθανασία, Μυλωνά Έφη, Μπισμπίκη Μαρία & Παπαδημητρίου Ηλιάνα: Μυαλό-σώμα εν τάξει.
Νίνη Ευθαλία: Η Περιβαλλοντική Τέχνη στην Προσχολική Αγωγή: «Εικαστικές δραστηριότητες με ανοιχτά υλικά από τη φύση».
Πανούση Παναγιώτα: Το παιχνίδι και η Τέχνη ως εργαλείο μάθησης στο Νηπιαγωγείο.
Παπαδοπούλου Ελένη: Η Τέχνη και ο Έντεχνος Συλλογισμός στο Νηπιαγωγείο.
Παπαϊωάννου Βασιλική: Once upon a Legend: Ένα ψηφιακό διαδικτυακό παιχνίδι για τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας.
Πολυχρόνου Ζωή: Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο της τέχνης, παρέα με Έλληνες και ξένους ζωγράφους του 19ου και 20ου αιώνα.
Πουλημένου Σοφία Μαρία, Καϊμάρα Πολυξένη & Ρίζου Αικατερίνη: Οι Κερκυραίοι ζωγράφοι συστήνονται στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: ένα διαδραστικό παιχνίδι για την εικαστική εκπαίδευση.
Πούμπρου Μαρία, Παναγοπούλου Δήμητρα & Βασαλάκη Στυλιανή: Μουσικά ερεθίσματα σε βρέφη δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού. Συνεργασία γονέων-παιδαγωγών.
Προεστάκη Αναστασία: Διδακτικό σενάριο για τα ηφαίστεια και τους σεισμούς μέσω ψηφιακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών.
Πυρομάλη Βαρβάρα: Γαστρονομικές αποστολές στο μάθημα των Γαλλικών.
Ρέντζου Κωνσταντίνα, Τσιάρα Ευθυμία & Βάσση Χριστίνα: Ενεργός δράση και παιχνίδι: Απόψεις και τις αντιλήψεις παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Ρούσκα Βασιλική: Από τον «πύργο της Βαβέλ» στην «Πεντηκοστή»: γεφυρώνοντας το χάσμα της επικοινωνίας των ανθρώπων μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη.
Σάρδη Ελισσάβετ & Τράντου Γεωργία: Το Σπαθάρειο Μουσείο: πολιτιστική κιβωτός του ελληνικού Θεάτρου Σκιών.
Σβάρνα Σταματία & Σβάρνα Κωνσταντία: Education and educational games. Development of oral speech.
Σιαμήτρα Σταματία: Τέχνη και Γεωμετρία με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων: ένας δημιουργικός διάλογος.
Σιώζιου Αλεξάνδρα & Τζιόλη Ευφροσύνη: «Mr Cosmopolitan»: μια διδακτική εφαρμογή για την καλλιέργεια μαθηματικών δεξιοτήτων μέσω της προσέγγισης Game-Based Learning στο Nηπιαγωγείο.
Σταμάτη Βασιλική: Η Λογοτεχνία στα νέα Προγράμματα Σπουδών για τη Γ’ Λυκείου: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα…»-Η δυστοπία στη Λογοτεχνία. Θεματική περιοχή: Ο θαυμαστός καινούριος κόσμος: Ουτοπία και Δυστοπία.
Σταμάτογλου Μαρία & Παντζή Ανδριανή: Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα «μάτια» των μαθητριών Εσπερινού ΕΠΑΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η δημιουργία ενός ψηφιακού βιβλίο γνώσεων, για παιδιά Προσχολικής Ηλικίας.
Τατσώνα Βικτωρία: Δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού προγράμματος. Μελέτη περίπτωσης: Μουσείο Μπουμπουλίνας.
Τζαβάρα Κατερίνα: Δημιουργώντας κείμενα ποιητικής φόρμας στα Εργαστήρια Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του ΙΜΜΑ.
Τσακοπούλου Δάφνη Βάνια: Συμπερίληψη μέσω παιχνιδιών και εργαλείων μη τυπικής μάθησης.
Τσακοπούλου Δάφνη Βάνια: Μη τυπική εκπαίδευση, μια άλλη σκοπιά στην Προσωπική Ανάπτυξη.
Τσιάμογλου Αλέξης, Μηλιοπούλου Άννα-Αλκινόη & Αρβανίτης Βαγγέλης: Η επιτέλεση μεταξύ εγκλεισμού και διδασκαλίας. Οι αβεβαιότητες και τα όνειρα μέσα στο σχολείο των φυλακών.
Τσιούπρου Άννα & Μανέ Ευαγγελία: «Ο Σάκης ο σκελετός και τα μυστικά του Ντα Βίντσι: μία περιπέτεια αναλογιών με μεζούρες και καθρέφτες». Μία διεπιστημονική διδακτική πρόταση.
Τσιτσιφύλλας Πασχάλης: Ψηφιακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μάθησης.
Τσουμάνη Αικατερίνη: Εκπαιδευτικό Παιχνίδι: Γέφυρα μεταξύ μάθησης και πολιτισμού.
Χαραλάμπους Αφροδιτη, Βλάχου Σοφία & Σιδηροπούλου-Κανέλλου Τριφαίνη: Συμβαδίζοντας με τα παιδιά.
Χατζηλάμπρου Μαρία: Παίζω… με τα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου. Τρία σχέδια μαθήματος με βάση το ΝΑΠΣ Μουσικής για τη Γ’ Γυμνασίου.
Χατζηπαντελή Αγγέλα: Η τέχνη του εκπαιδευτικού δράματος: Προάγοντας το πολιτισμικό αγαθό της ενάρετης παιχνιδιάρικης διάθεσης.
Χριστοπούλου Μαρίνα: Η διδασκαλία της φυσικής μέσα από το παιχνίδι σε ένα θεματικό πάρκο.
Ψαθά Φωτεινή & Μουσένα Ελένη: Το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο καλλιέργειας επικοινωνιακών δεξιοτήτων στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία.
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (Ε-Poster)
Γρηγορίου Άννα Μαρία: Το μουσικοκινητικό παιχνίδι στην πρώιμη και παιδική ηλικία.
Δημακοπούλου Αικατερίνη: Η σημασία του παιχνιδιού στην εκμάθηση δεξιοτήτων κολύμβησης στη Φυσική Αγωγή.
Δημακοπούλου Αικατερίνη: Σχέδιο διδασκαλίας "Fun Aqua Games" για την κολύμβηση στο μάθημα Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο.
Δημακοπούλου Αικατερίνη: Η τέχνη της γοργόνας ως μέσο ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.
Διαμάντη Ιωάννα: Το υπαίθριο παιχνίδι και η συμβολή του στην παραγωγική σκέψη.
Καλούση-Κατσώνη Κωνσταντίνα: Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο «Αρεθούσα» της Χαλκίδας.
Ματαλλιωτάκη Ειρήνη & Κύρου Μάρα: Το εκπαιδευτικό παιχνίδι ως εργαλείο ενίσχυσης του κινήτρου και της συμμετοχής στη μη τυπική εκπαίδευση.
Πολύδωρα Άννα Ελένη: Εμπλουτισμός λεξιλογίου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Τζομάκα Βασιλική: Η Μουσειοπαιδαγωγική σε σχολική μονάδα, Δράση σε Μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες. Αντιλήψεις και ερμηνείες των παιδιών.