ΑΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Αλεξόπουλος Παναγιώτης & Δροσινού – Κορέα Μαρία: Η παιδαγωγική θεώρηση της ατομικότητας μέσω προσβάσιμων εξατομικευμένων ψηφιακών παιχνιδιών.
Αναστασιάδης Αναστάσιος: Διδακτική πρόταση στο διδακτικό αντικείμενο των Θρησκευτικών σύμφωνα με τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα.
Αρσενίου Έλλη: Χτίζοντας μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό: Σενάριο διδασκαλίας στο Γυμνάσιο με την χρήση της κινητής μάθησης και εκπαιδευτικών εφαρμογών για κινητές συσκευές.
Ασλάνη Άννα & Αντώνης Λενακάκης: Η διερεύνηση των έμφυλων στερεοτύπων μέσω της αξιοποίησης της Θεατροπαιδαγωγικής στην Εκπαίδευση για την Αειφορία.
Βαζούρας Σπυρίδων: Από το «παιχνίδι ρόλων» ως διδακτική τεχνική στη φυσική σχολική τάξη στα ψηφιακά παιχνίδια ρόλων.
Βαζούρας Σπυρίδων: Η χρήση των ψηφιακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών στη διδακτική πράξη.
Βενετιάδου Ματίνα: Οι Σειρήνες τραγουδούν ακόμη: Ένα παιδαγωγικό ταξίδι μέσα από τον Μύθο, τον Κινηματογράφο και την Τέχνη.
Βλαντής Γεώργιος: Η διδασκαλία των Ελληνικών Μαθηματικών με τη χρήση ψηφιακών παιχνιδιών και μέσων.
Γαϊτάνου Πανωραία: Παιχνίδι και σχολικές βιβλιοθήκες: Δημιουργική προσέγγιση στην εκπαίδευση.
Γαλάνης Κωνσταντίνος: Δημιουργική γραφή και Τέχνη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η σημασία του παιχνιδιού και της χρήσης των ψηφιακών εργαλείων.
Γκρίλης Γεώργιος: Παίζω και μαθαίνω Θρησκευτικά: 9+1 δραστηριότητες Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού για τη Θρησκευτική Εκπαίδευση στο Λύκειο.
Δρακούλη Αθανασία: Η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού παιχνιδιού σε διδακτικές μεθόδους της ιταλικής γλώσσας στην ελληνική εκπαίδευση έως τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δροσινού – Κορέα Μαρία & Τζαβάρας Μάριος: Διδασκαλία της Ιλιάδας με κώμικς, σε μαθήτρια με κώφωση.
Ζέζου Αναστασία & Λαός Δημήτριος: Τα ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια στην προσχολική εκπαίδευση: Το Gcompris στο νηπιαγωγείο.
Ζαχαράτου Ευφροσύνη: «Η γέννηση της Αφροδίτης» του Botticelli και οι πολλαπλές αναπαραστάσεις του έρωτα.
Ηλιοπούλου Μάρθα: Αναδιήγηση.
Κατσαρού Δήμητρα: Θεραπεία τέχνης σε άτομα με γνωστική έκπτωση: Ο ρόλος των γνωστικών, μνημονικών και κοινωνικών παραγόντων που επηρεάζουν τη συμπερίληψή τους.
Κελεσίδου Σοφία & Σωτηροπούλου Ελένη: Έμφυλα στερεότυπα και παιχνίδια στις Δομές Αγωγής, Φροντίδας και Εκπαίδευσης. Απόψεις παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας.
Κολιού Στεργούλα: Παιχνίδι και Φύλο: Έμφυλη Διάσταση αναφορικά με τις Προτιμήσεις Αξιοποίησης του Ελεύθερου Χρόνου των Παιδιών της Πρωτοβάθμιας. Εκπαίδευσης.
Κουλιούμπας Βασίλειος: Η συνεργασία του σχολείου και της οικογένειας σε κοινές δραστηριότητες με στόχο την παιγνιώδη μάθηση.
Κουρουνή Ευτυχία: Όταν το Μουσείο πάει στο σχολείο. Μια δημιουργική και αμφίδρομη σχέση. Η περίπτωση της μουσειοσκευής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας με τίτλο «Το χωμάτινο βιβλίο των Θεσπιών».
Κουτσελίνη Μαρία: Ο οίκος μας η Γη μας.
Λατανιώτη Ελένη: Η Ειδική Αγωγή στην Γενική Εκπαίδευση μέσω της Θεατρικής Αγωγής.
Λέφα Γεωργία: Παίζουμε όπως παλιά;
Λογγίνου Δήμητρα: Τέχνη και Ψυχοσωματική Ανάπτυξη. Το παράδειγμα του Μουσικού Ομίλου.
Μαλαπάνη Αθηνά: Εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου της Ακρόπολης: Πώς μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπαίδευση;
Μάρκου Ξανθή: Το Επιτραπέζιο Παιχνίδι: η θετική του επίδραση στην ενίσχυση των Κοινωνικών Δεξιοτήτων των Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας.
Ματθαιάκη Αντωνία: Ο Ιδρυτικός μύθος της Ρώμης, ο Ρωμύλος και ο Ρέμος: Ένα σενάριο διδασκαλίας στην Γ' λυκείου με την αξιοποίηση των ΤΠΕ.
Μιχαλογιάννη Βασιλική, Ευαγγελόπουλος Δημήτριος & Διαμαντοπούλου Μαρία: Τα δικαιώματά μας. Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.
Μπάρτζου Στυλιανή: Αρχή της Άνοιξης. Γιορτή της Ποίησης.
Μπάτσιου Παρασκευή, Κότερος Ελευθέριος & Βενετής Λάμπρος – Παναγιώτης: Ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων μέσα από τη δημιουργία ταινίας stop motion από τους ιδίους: Ένα εν δυνάμει εκπαιδευτικό εργαλείο.
Μπότσου Χριστίνα: «Ζωγράφοι και Γλύπτριες του Περασμένου Αιώνα»: Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Ψηφιακό Πρόγραμμα για Εφήβους.
Νταούκα Παρασκευή: Η συμβολή του παιχνιδιού στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού στην προσχολική και πρωτοσχολική εκπαίδευση: Μεγαλώνω και μαθαίνω παίζοντας.
Ντόντου Βασιλική: Το Εκπαιδευτικό Δράμα στην εκπαίδευση. Μια πρόταση θεατρικού εργαστηρίου για μαθητές Δημοτικού.
Παναγοπούλου Αλεξάνδρα: Ψηφιακά παιχνίδια και εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην εποχή της πανδημικής κρίσης: μια κριτική αποτίμηση του σχεδιασμού και της αξιοποίησης των εκπαιδευτικών ψηφιακών παιχνιδιών.
Παπαλεξίου Κερασένια: Service Learning: Aκαδημαϊκή γνώση στην υπηρεσία της κοινότητας.
Πέτρου Μαρία: Το ψηφιακό παιχνίδι ως συνέχεια του μη ψηφιακού παιχνιδιού στην προσχολική εκπαίδευση.
Πολυχρόνου Ζωή: Περπατώντας στα μονοπάτια της τέχνης, συντροφιά με τον Ολλανδό ζωγράφο Πητ Μοντριάν.
Ρέντζου Κωνσταντίνα: Ορίζοντας και αναγνωρίζοντας το παιχνίδι: Πως οι προπτυχιακοί φοιτητές ορίζουν το παιδικό παιχνίδι.
Σιαμήτρα Σταματία: Χειραπτικά παιχνίδια στη σχολική τάξη: μία διδακτική πρόταση αξιοποίησης του POP-IT για την καλλιέργεια δεξιοτήτων μαθηματικού εγγραμματισμού στο μάθημα των Αγγλικών μέσω CLIL πρακτικών.
Σιδερή Χριστίνα & Δημοπούλου Βαρβάρα: Λυκειακή εκπαίδευση και τέχνη: προσεγγίζοντας ένα σημαντικό ζωγράφο της πόλης μας.
Σιδηροπούλου Μαρέττα, Μερκούρη Μαρία & Σουφλή Αγγελική: Παιγνιώδης αφήγηση μέσα από ζάρια ιστοριών (story cubes): Όπου ο οπτικός γραμματισμός συναντά τη δημιουργική γραφή.
Σπυροπούλου Μαρία & Κυπριανός Παντελής: Trust relationships between theater in education teacher and pupils – Part 1.
Σπύρου Βασιλική: Αυτοσχεδιάζοντας το χαμόγελο στην τέχνη. Παιχνίδια από χαρτιά και μουτζούρες.
Σταμάτη Βασιλική: Πόλεμος: Μια διαθεματική προσέγγιση με «όπλα» την Παιχνιδοποίηση και τον Κινηματογράφο – Λογοτεχνία και Ιστορία Λυκείου.
Σταμάτογλου Μαρία & Παντζή Ανδριανή: Η δημιουργία μουσειοβαλίτσας για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού παιχνιδιού παιδιών πρώιμης παιδικής ηλικίας από μαθητές/ τριες ΕΠΑΛ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.
Τζαβάρα Κατερίνα: Το παιχνίδι και η βιωματική προσέγγιση της τοπικής ιστορίας στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Τσιβούλη Θεοδώρα: Το παιχνίδι και η τέχνη στο παιδικό περιοδικό «το ρόδι».
Τσιώτη Εμμέλεια – Δανάη & Χαραλαμπίδου Πετρούλα: Από την περιπλάνηση στο Μουσείο στο Δημιουργικό Κείμενο.
Φρονιμάκη Θεοδώρα: Παιγνιώδης μάθηση και ο ρόλος του παιδαγωγού.
Χαραλαμπους Αφροδίτη & Σιδηροπούλου Τρυφαίνη: Συμβολικό παιχνίδι με υλικό μεταμφίεσης σε ελεύθερη και καθοδηγούμενη από ενήλικες δραστηριότητα: Απόψεις παιδιών Προσχολικής Αγωγής.
Χατζήπαπας Αριστομένης: Modern Paper Toys.
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (Ε-Poster)
Γκουζούνη Σοφία: ‘Φοβού’ τους σταυροφόρους, Πόλη…
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Πειραματική απόδειξη ειρμού, στην διεξαγωγή του μαθήματος, από τα ίδια τα παιδιά.
Δημουλάς Κωνσταντίνος: Πειραματική απόδειξη συνεπούς εξελικτικότητας, στο μάθημα, από τα ίδια τα παιδιά.
Καλογεροπούλου Νίκη: Το Κόμικς ως Παιγνιώδη Μορφή Εκπαίδευσης στα Μουσεία.
Μαγίδου Αναστασία: Το πακέτο εκπαιδευτικών παιχνιδιών αστυνομικού μυστηρίου «Μικροί ερευνητές, μεγάλοι αφηγητές» ως μάθηση και εμπειρία τριών παιδιών προσχολικής ηλικίας: Σχεδιασμός, ανάπτυξη, αξιολόγηση.
Μουζάκη Βασιλική Νεφέλη: Το παιχνίδι και η τέχνη ως μέσο συμπερίληψης.
Μπουγά Χριστίνα & Λιγούτσικου Έφη: Οι γελοιογραφίες γράφουν... τη δική τους ιστορία στην εκπαίδευση.
Τσιτσιφύλλας Πασχάλης: Η παιδαγωγική του πένθους και της συζυγίας.